welkom bij Weerstation Roden
logo weerstation roden

MEER INBRAKEN IN RODEN! Tips van Gemeente Noordenveld

Gemeente Noordenveld geeft tips na stijging woninginbraken
18.Aug.2015 Dit artikel is overgenomen van DITISRODEN.NL, waarvoor hartelijk dank.
NOORDENVELD – Maak het inbrekers niet te makkelijk!Nu ons land aan het genieten is van de zomerse temperaturen, zwaaien overal de ramen en deuren open. Waakzaamheid is echter geboden, want “gelegenheid maakt de dief”. Soms wordt het de inbrekers wel heel gemakkelijk gemaakt. Denk hierbij vooral aan een ladder naast een raam, de huissleutel aan een spijkertje in de schuur of een open achterdeur terwijl u bijvoorbeeld voor uw huis staat te praten.
De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar daarvoor is uw hulp nodig!Welke methodes worden vaak gebruikt:
De politie van gemeente Noordenveld heeft geconstateerd dat er de afgelopen periode een stijging is geweest van het aantal woninginbraken in de gemeente. De zogeheten ‘flippermethode’ is hierbij een veelgebruikte methode. Bij deze methode ‘flippert’ de inbreker een pasje of stukje plastic tussen de deur en het kozijn waardoor de dagschoot wordt ontsloten.
U kunt dit eenvoudig voorkomen door de deur op het nachtslot te draaien of een anti-inbraakstrip aan te brengen. Daarnaast heeft er in de gemeente een babbeltruc plaatsgevonden. Bij deze methode bellen onbekenden bij u aan en gebruiken ze een smoes om binnen te komen. Vervolgens proberen ze bij u binnen buit te maken. Laat dus nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen.Tips om inbraak te voorkomenIndien u nog op vakantie gaat, is waakzaamheid eveneens gewenst. Veel mensen weten inmiddels dat het verstandig is om door de buren de post van de mat te laten halen. Maar vraag hen dan eveneens om deze ergens uit het zicht neer te leggen. Een grote stapel post op tafel laat weinig te raden over.

De meerderheid van alle aanhoudingen komt van tips door oplettende burgers. Het is dus van belang meteen de politie te bellen bij verdachte situaties. Voor spoedsituaties kunt u 112 bellen, voor niet spoedeisende situaties 0900-8844.

Om de kans op woninginbraak met 90% te verminderen, kunt u een PKVW-goedgekeurd hang- en sluitwerk aanbrengen op uw deuren en ramen. Dit werkt natuurlijk alleen wanneer u de deuren en ramen daadwerkelijk op slot doet. Ook als u maar even weg bent of op een andere verdieping in huis bent.

Vergeet bij het afsluiten van uw woning vooral niet het wc- en kelderraampje, de schuur of garage en de balkondeuren op slot te doen. Kijk voor meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl en www.stopdecriminaliteit.nl.

 

De weeramateur van Roden & omstreken.